Nu är Ungdomens Jukola slut, och det har varit superkul! Här kommer allt (känns det som) i detalj! ;

Vi åkte bil till Finlandsbåten. På vägen dit såg vi en bil med humor, vi fick oss allt ett gott skratt! ;
hahahaha (jag vet att du skrattade!:-D)

Jag har inte varit i Finland förut så när jag såg båten blev jag typ "chockad", den var ju Gigantisk!! Dessutom var den blå, med moln och giraffer på ;-). Men vi fick våra biljetter och allt gick som det skulle... nästan. För vi bytte biljetter med varandra så att vi skulle bo med de vi ville ni hytterna, så när vi skulle gå på sa dom till min bror "Heter du verkligen Anna?!" Först fattade vi ingenting förns vår ledare gick fram och förklarade läget. Då sa säkerhesvakten att man egentligen skulle ha sin egen biljett, men att han kunde göra ett undantag den här gången. Men några killar från oss som var lite äldre(ok ganska mycket då) hade gått lite före, men vi kom ikapp dem, för de hade blivit stoppade av säkerhetspolisen, för att de inte fick gå på själva, för de var inte 18 än. De såg lite småsura ut när vi kom, fast det kanske man förstog, för de hade blivit "omringade" av säkerhetspoliser... Men vi kom på tillslut, och det var ju bra iallafall. Jag hade hytt nr 5537, som jag delade med min bästis, hennes mamma och hennes bror. Jag tror det var det minsta rum jag någonsin sovit 4 i (förutom husvagnen då). När vi ställt in våra väskor fick man gå och äta, jag åt köttbullar och potatismos på ett café. Det gjorde typ alla.. Efter det hade vi en stund som man fick göra vad man ville fram till 21:00, för då skulle vi ha samling på Sunshine Palace på båten. Jag och Alva och hennes pappa gick upp på Sun Deck (taket). Åhhh det var så himla fint där just då!;
Ellerhur?!

Vi gick runt lite där uppe innan det var dags att gå iväg till Sunshine Palace. Väl där satt alla samlade runt ett ganska stort bord. Men vi fick gå upp till caféet för dom spelade så hög musik på S P så ingen hörde vad ledarna sa. På caféet fick vi veta vilken sträcka vi sprang och hur lång den var. Jag sprang 3:dje streckan. Sen så var det dags att gå och lägga sig, för vi skulle gå upp 06:00 Finsk tid, vilket innebar 05:00 Svensk tid. Medans vi sov, kan jag berätta om allt som fanns på båten, det var galet O:-) :

Sunshine Palace(scen+bord+bar+dansgolv), shoppingcenter, mataffär, godis+tobaksaffär, boll hav, lekrum, restauranger, café, game room, pubar, discon, bastu, 10 våningar, massor av hytter, bil deck, hundtoa, m.m...

God morgon! klockan är 05:00 och det är dags att kliva upp-.-´Så vi bytte om och gick iväg till frukosten. *.* asså vilken frukost, minimunkar, bär, yoghurt, mackor, parmaskinka, typ 20 olika pålägg, melon m.m.... Mmm mums! När vi ätit upp gick vi tillbaka till hytterna och packade ihop, gjorde oss i ordning. Då var det dags att gå av, i Finland. Där väntade en buss på oss, och OK Ravinen. Vi åkte buss i 2 timmar för att komma till TC. jag hade väldigt tråkigt, för min bästis, som jag satt bredvid sov 1,5 tim av resan, och jag hade glömt min mobil i väskan, som låg i bagageutrymmet där nere... Men, none to do. Tillslut var vi i alla fall framme i Kankaanpää! Vi letade upp bästa platsen på TC, en läktare. Vi hade samling och gick igenom regler, sträckor, och Finlands stämplingssystem Emit. Efter det fick vi våra nummerlappar, och alla satte sig och funderade på vad de skulle göra. Jag gick och köpte en korv. Man betalar med euro i Finland. När jag kom till  korvgrillen sa jag "en korv" "Yxi?" "ja" svarade jag. De hjälpte mig att räkna till 1,50 eu och sen gick jag till grillen för att ta min korv. Då fick jag just det, EN KORV... Efteråt kom jag på att dom gör så i Finland, och om man ville ha bröd fick man be om det.

 Löpare kom, och stack ut hela tiden, och tillslut var det min tur. 

De hade valt världens tråkigaste ställe att springa på, det gick ganska bra, fast den var nog lite svårare än vad den svårighetsgraden brukar va. jag slog i alla fall min bästis (brukar inte göra det så jätteofta). Några timmar senare var hela laget i mål. När vi åkte hem i bussen (tog det ytterligare 2 tim) så sov inte min bästis iallafall, och det var ju bra för mig, och så glömde jag inte mobilen :x

I slutet tog vi varsitt säte och slappade;-)

Fortsättning följer...